First day of school outfit and makeup looks ideas



Konačno je na red došao moj omiljeni post, u kojem vam pišem o kombinacijama i šminki za prvi dan škole.
Ove kombinacije možete nositi i u srednjoj, a i u osnovnoj školi. Predloge za šminku ću takođe pisati, ali to naravno ne preporučujem osnovcima, jer mislim da devojčicama u osnovnoj školi šminka još nije potrebna, sem eventualno ponekad sloj maskare i nekog labela ili sjaja za usne. 
Inače, ja se nadam da ne pišem prerano ovaj post. Mnoge su me pitale na asku šta da obuku za prvi dan škole i kako da se našminkaju, pa sam zato odlučila da pišem ovaj post. 

UČESTVUJTE U GIVEAWAY-U : OVDE

1. ideja : 
- Ovo je jedna veoma klasična, ali pritom prelepa kombinacija. Majica u crvenkasto-beloj boji i brojem, koju možete naći u prodavnicama tipa New Yorker, Bershka... u kombinaciji sa klasičnim, teksas farmerkama i belim starkicama. Uz to beli ranac (sličan imate u H&M-u) i narukvica u stilu Pandore (sličnu možete poručiti na sajtu Soufeel). 




2. ideja :
- Druga kombinacija za ljubitelje kariranih košuljica. Uz klasičnu, belu majicu sa tekstom, ukombinovala sam crne farke pocepane na kolenima (možete ih kupiti u Bershkoj), crne starke i naravno kariranu košuljicu koja se može zavezati oko struka, a i  nositi preko majice. Uz to mali, crni ranac, choker ogrlica i zlatne minđušice u obliku nitne. 


3. ideja :
- Ova kombinacija možda nije privlačna kada je gledate na slici, ali kada obučete ovako nešto bićete oduševljeni. Bordo farke (Tally Weijl), teksas košuljica (imate ih u raznim radnjama) upasana u farke i leopard slip-on patike (Office shoes) su pun pogodak.  Uz to možete dodati neki aksesoar i torbu ili ranac. 



4. ideja :
 - Ovo je neka galaxy kombinacija. Teksas farke, boyfriend - galaxy duks  sa natpisom (STYLEMOI.NU - 2485 RSD) uz crne air force (Buzz) i plavi ranac s nitnama.  Moja omiljena kombinacija definitivno!



5. ideja :
- Polka košuljica sa sajta SheIn, odlično se kombinuje uz boyfriend farke i bordo Vansice. Uz to dodala sam crni Moschino ranac, zlatni sat i bangle narukvice koje su pun pogodak uz ovu kombinaciju. 



To bi bilo to što se tiče kombinacijama. Napišite mi u komentaru koju biste vi najradije obukli. 
Sada prelazim na šminku. 

Što se tiče šminke za školu, ja vam preporučujem da pogledate ove videe ispod. Look-ovi iz videa dole su zaista primereni za (srednju) školu. Opet kažem, devojčicama koje idu u osnovnu školu ne preporučujem da se šminkaju, eventualno da sedmakinje i osmakinje stave ponekad sloj maskara i labelo, a nižim razredima ništa nije potrebno sem nekog labela.







Ukoliko ne želite puno šminke, jednostavno stavite korektor na nekim nesavršenostima na licu, definišite obrve, uvijte trepavice, nanesite maskaru i stavite neki svetliji ruž (baby pini ili nude) ili sjaj/labelo. 


Drage moje to bi bilo to. Napišite mi da li se vi šminkate za školu, koji ćete razred i koja kombinacija vam se najviše dopada.
P.S. - uskoro zanimljiv collab post. ☺
Ljubim vas i pozdravljam do sledećeg posta!

Vaša,
Kaća 

56 comments:

  1. Odličan post Kaća :)
    Sve kombinacije su odlične ii skroz su u mom fazonu. Sada ću 2 srednje, i stavljam samo puder i sjajilo(labelo), ne osjetim potrebu za nečim više. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno draga. I da, svaka čast, tako i treba po meni. ☺♥

      Delete
  2. Baš mi se dopada ovaj post! Super si sve napisala.♥ Kombinacija sa bordo farkama i teksas košuljom mi je genijalna, a i prva mi se isto baš dopada. ^_^ Sada ću krenuti u drugi razred gimnazije, ne šminkam se baš nešto puno, uglavnom samo maskara i korektor, ponekad uz ivicu izvučem tanku liniju sa senkom.

    pametnodete.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Druga, treca i poslednja kombinacija mi se najvise dopadaju. Odlicne ideje! :)

    ReplyDelete
  4. Kombinacije su savršene. Ja volim jednostavne kombinacije sa nekim ludim detaljem. ☺ Što se šminke tiče,samo malo maskare,rumenila i sjaja učiniće da izgledaš lepše,a kao da nisi ni stavila šminku. Super post,Katarina. :D ♥♥

    ReplyDelete
  5. Divne savete si dala. Meni se svidja 2. kombinacija, a posebno 3. I slazem se sa tobom da devojcicama osnovnih skola nije potrebno nista vise od labela ili sjaja za usne. Sjajan post zaista! ♥:)

    http://georgiarose5.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Stvarno mi se svidjaju ove kombinacije! Pogotovo ova sa galaxy majicom.

    girl-hashtag.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. 2 i 3 kombinacija su mi najsladje.Ja se sminkam za skolu ali nesto jako malo i to cu uskoro pokazati na svom blogu.Sada cu 8.razred :)



    Novi BTS post-lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. 4 kombinacija definitivno! Odlican post Kaca! :) <3

    ReplyDelete
  9. Divan post! Najviše mi se sviđaju 2. i 3. kombinacija :). Ja se za školu obično ne šminkam, već stavim samo labelo ili neki svetli sjaj ili karmin. Sad krećem u 7. razred :).

    ReplyDelete
  10. Prva i druga kombinacija su mi favoriti,makar su sve predivne. Super je post:D

    http://nevergiveup656.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Slazem se s ovim u vezi sminke! Mislim, nek rade ljudi sto hoce sa svojim zivotom ali u mom slucaju si odlicno rekla❤️❤️❤️❤️
    Ako ti treba bilokakav savjet pročitaj moj 1. Helping post : http://rivinsvijet.blogspot.com/2015/08/helping-post-najava.html?m=1

    ReplyDelete
  12. Odlican post, najvise mi se svidja prva kombinacija. Od sminke stavljam samo labelo, i ponekad maskaru, ali obicno zaboravim.. Sada cu u sedmi razred :)

    ReplyDelete
  13. Super post!
    Mnogo mi se dopadaju outfiti ♥

    http://myworldajla.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Odlican post! :) Najviše mi se dopada ova galaxy kombinacija

    littlethingsbyjana.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Fenomenalan post! Najvise mi se svidjaju 1. i 4. kombinacija

    ReplyDelete
  16. Sve su kombinacije lepe na svoj nacin, ne mogu izdvajati :P
    -Sada cu 1 razred srednje skole. :D Nikad se nisam sminkala za skolu, niti razmisljam o tome :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je da ti se dopadaju. Pa super onda! ☺

      Delete
  17. Mnogo mi se dopada ovaj post. Baš si mi pomogla. Pogotovo oko šminke. Prva dva outfita su top i skroz su u mom fazonu. Ali i ostali su veoma lepo osmišljeni. Sjajan post Kaća, vidi se da si se potrudila. <33

    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. Vec sam ti komentarisala post na asku ali i ovde cu. Savrsen.Bas mi je trebalo ovakvo nesto.Narocito mi se svidja treca kombinacija.Makeup je klasican i pravi za skolu

    ReplyDelete
  19. Sve kombinacija su prelepe, ali meni se najviše dopada druga. Obožavam karirane košuljice, crne pantalone i starke, pa bih ovako nešto mogla da nosim u svako doba. :) Potpuno se slažem sa tobom kada je šminkanje u osnovnoj školi u pitanju, ja u to vreme apsolutno ništa nisam stavljala na lice. Sada, čak i ako sam u srednjoj, vrlo retko se šminkam. Uvek na sebi imam korektor, nešto na usnama i maskaru (i to ne svakodnevno) i to mi je sasvim dovoljno. :) Stvarno sjajan post, obožavam tvoje outfite. <3

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno draga i drago mi je da se razumemo. ♥

      Delete
  20. Treca kombinacija je totalno moj stil, hvala za videe, odlican post. :D

    ReplyDelete
  21. Uu ovo je prepreodličan post! Sve kombinacije su baaš po mom ukusu i sigurno bih ih nosila prvog dana škole. Najbolje su mi možda za nijensu prva i druga. Što se šminke tiče, ne šminkam se za školu gotovo nikad, vrlo rijetko stavim samo labelo, i smatram da je to okej. Slažem se sa tobom. Post je mnogo dobar!<3
    http://blogforcoolgirls.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. Super post. Meni se najviše dopada prvi, drugi i četvrti outfit. Ja nikad ne nosim šminku jer mislim da to nije potrebno. Moje drugarice su se već sa 11 godina u školi pocele pojavljivati sa 100 kilograma pudera na licu(ne bukvalno, ali tako je izgledalo). A sada izgdaju kao da imaju 40 godina. I volela bih da napravis "Back to school morning routine" ili "whats in my backpack" post.

    Tinablogworld.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Pisaću i o tome, hvala na ideji. ☺

      Delete
  23. Super post. Meni se najviše dopada prvi, drugi i četvrti outfit. Ja nikad ne nosim šminku jer mislim da to nije potrebno. Moje drugarice su se već sa 11 godina u školi pocele pojavljivati sa 100 kilograma pudera na licu(ne bukvalno, ali tako je izgledalo). A sada izgdaju kao da imaju 40 godina. I volela bih da napravis "Back to school morning routine" ili "whats in my backpack" post.

    Tinablogworld.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Pisaću i o tome, hvala na ideji. ☺

      Delete
  24. Peti outfit je predobar :) Odličan post :)
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. Sjajan post,najvise mi se dopadaju outfit broj 2 I 3,nesto tako bih definitivno nosila.
    http://sofija1837.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. Prve tri kombinacije su vrh:-) nesto u cemu bi se svatko osjećao ugodno a opet su prelijepe!
    http://workoutaddictedgirl.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. Jedna devojcica je kao ja (sad ce u peti) i ona se sminka kao da je u srednjoj skoli.
    Najlepsi autfit mi je onaj galaxy!♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh, upropastiće lice. Drago mi je da ti se dopada. ☺

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...