Trenutna nega kosa

 Kako svakodnevno čujem pohvale na račun kose, u školi, na ulici, tako i na blogu/Instagramu i sl., rešila sam da vam napišem post o procesu nege. 
Pre svega, moja kosa je prirodno ravna, gusta, imam i dalje prirodnu boju, pa i ne zahteva toliko nege, ali ispoštovaću, jer ste zahtevali ovakav post. Doduše, sada sam malo produžila ''proces'', ranije je to bio ''šampon-četka-fen'' proces.

Primetićete da stvarno ne koristim neke posebne proizvode, najbitnije kod moje kose je dobar šampon, jer se brzo masti, a i mrsi se ukoliko je šampon loš. Tako da, akcenat ću baciti na šampon.

Trenutno koristim Marrakesh Original šampon sa sajta Damb.rs. Možete ga poručiti OVDE
Ovo je definitivno najbolji šampon, i do sada je najbolje odgovarao mojoj kosi. Namenjen je svim tipovima kose. Glavni sastojak jeste marokansko arganovo ulje, koje obezbeđuje nežno čišćenje i vraća kosi vlažnost. NE sadrži parabene, sulfate i siguran je za farbanu/šatiranu kosu. 
Moja kosa je posle pranja  ukroćena - ne leti, ne leprša, ima sjaj i premekana je. Takođe ne mrsi se i ne masti se brzo, a bude mi izuzetno ravna.


Pre svega, kosu operem mlakom vodom, a nakon toga nanosim Marrakesh šampon (potrebna je veeeoma mala količina, jer šampon nenormalno peni i lepo se mogu očistiti teme i krajevi kose). 
Najvažnije mi je teme, jer se tu kosa dosta masti. 


Kada sam lepo utraljala šampon, ispiram mlakom vodom i ponavljam proces. Znači, dva puta čišćenje i ispiranje, a potom na red dolazi Still pro maska za kosu od makadamije. Držim je petaestak minuta, a potom ispiram kosu mlakom vodom. 
Nakon pranja, kosu uvijam u peškir i tako držim najviše deset minuta. 
Zatim, puštam kosu, očešljam je najboljom četkom, Wet brush četkom (recenzija OVDE, možete je kupiti na Damb.rs sajtu - OVDE) i nanosim Marrakesh Endz na krajeve (recenzija OVDE, možete je kupiti OVDE). Ovo mi je drugo pakovanje ovog proizvoda i svima ga preporučujem od srca, nešto najbolje, za više detalja čitajte recenziju.
 Nakon nanošenja Marrakesh Endza, sušim kosu fenom.


Posle sušenja kose, ili malo opeglam kosu (meni jeste kosa ravna, bude još ravnija nakon pranja gorepomenutnim šamponom, ali ja jednostavno moram da je još malo opeglam hahahaha) ili uvijem blage lokne ovim 2u1 čudom sa sajta Banggood. Možete ga  poručiti klikom na link → https://goo.gl/1pyPPu
Zapravo, dobijate figaro i peglu u jednom. Ovo je nešto veeeeoma praktično, može se nositi svuda i stvarno je korisno. Zaboravih da kažem da pre aparata za stilizovanje (fena, pegle, figara) koristim RICH proizvod za zaštitu od toplote.

I za kraj, po potrebi ili između dva pranja koristim neki od Batiste suvih šampona ili novi Revlon uniq one (dobila sam ga u GlamBoxu), koji je sa vr šen! 



To bi bilo to, drugarice! 
Nadam se da ste u mojoj rutini pronašle neki proizvod koji i vama može odgovarati. Ukoliko imate neke preporuke ili pak iskustva sa nekim od pomenutih proizvoda, podelite ih sa mnom.
Očekujem vaše komentare.


16 comments:

  1. Baš mi se dopada tvoja rutina nege kose! Isprobala sam većinu ovih proizvoda i delim mišljenje sa tobom. Fotografije mi se baš dopadaju, odlično napisan tekst! ♡♡♡

    ReplyDelete
  2. Definitivno sam i ja jedna od onih čija je rutina za negu kose šampon-balsam-četka, pa mi kosa isto tako ne zahteva preveliku pažnju :) Ovaj šampon mi se definitivno čini veoma zanimljivim, moraću da bacim pogled <33

    ReplyDelete
  3. Nije ni čudo što imaš tako lepu kosu <3 :)

    ReplyDelete
  4. Moja kosa je uzas zivi. Uvijek mi je neka muka s njom, ali počela sam koristiti suho ulje od ARGANA. Očito je u njemu tajna za odličnu kosu.

    ReplyDelete
  5. Imas predivnu kosu, jako negovanu i veoma lepu, tako da mi je drago sto si odlucila da podelis sa nama ovako nesto. Sjajan post, jako mi se dopada tvoja rutina!

    Gotičarka

    ReplyDelete
  6. Stvarno imaš prelijepu i zdravu kosu, zavidim!
    I definitivno ću probati neki od ovih proizvoda, ljepotice ♥

    ReplyDelete
  7. odlicna nega kose! hvala sto si to podelila sa nama!
    yt https://www.youtube.com/watch?v=tnyyS4PxjLE
    blog http://highheelpoodl.blogspot.rs

    ReplyDelete
  8. Divno je što si napisala ovaj post, jer me je baš zanimalo sve o tvojoj kosi, prosto je savršena. Uradila sam prije ovakav post i moram da priznam da nisam isprobala ništa od navedenih stvari, ali se nadam da hoću. Divno odrađeno Kaća♥

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  9. Hvala ti što si podjelila sa nama šta koristiš za kosu, jer su svi primjetili da je divna. <3

    everydayema.blogspot.ba

    ReplyDelete
  10. I sama dobro znam koliko je važno odabrati dobar šampon za kosu - meni najviše odgovara Pantene i rado ga koristim, a pored toga obožavam i njegov miris. A koristim i njihovo regenerišuće ulje za kosu, primetila sam da je moja kosa uvek sjajnija nakon što ga nanesem. :D

    http://couturecase.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Imam batiste sampon za suvo pranje i odusevljena sam.Zapratila sam te <3 Pogledaj moj blog i uclani se ako ti se dopadne,novi post je objavljen : http://anastasijakostic.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  12. Predivan post. I ja sam, u poslednje vrijeme, baš mnogo pisala o njezi kose :D. Iskreno, nisam koristila ni jedan od navedenih proizvoda, ali za većinu od njih sam čula samo riječi hvale.

    Moj mali kutak

    ReplyDelete
  13. That are most certainly awesome. A great number of tiny details are designed needing lot of qualifications ability. We're attracted in the piece many. New Arrivals

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...